Kyösti Suokas Periksiantamaton!

Puhutaan vaihteeksi totta

Eduskuntavaalien teemaksi on nostettu pakolaiset. Eurooppaan iski turvapaikanhakijoiden tsunami 2015. Suomeen asti saapui 32476 turvapaikanhakijaa. Tsunamista on jäljellä enää roiskeet. Viimeisen 12 kuukauden aikana uusia turvapaikkahakemuksia on tehty 4629. Näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa määrä ei tästä voi juuri kasvaa. Helpot tuloreitit Euroopasta ovat tukossa.

Meikäläinen pätevä viranomaiskoneisto selvittää keskeneräiset hakemukset parin vuoden sisällä. Ilman perustetta maassa olevat joutuvat poistumaan. Sen jälkeen uudet hakemukset käsitellään reaaliaikaisesti normaalina virkatyönä. Turvapaikka-asioiden takia ei eduskuntaan tarvita yhtään uutta kansanedustajaa. Nyt tehdään vain propagandaa ihmisten ikiaikaisella epäluulolla erilaisuutta kohtaan. Aikuisia ihmisiä pelotellaan möröillä.

Totinen ja vakava asia sen sijaan on, että Suomen porvaripuolueet haluavat luovuttaa Suomen yhä niukkenevat työpaikat koko maailmalle. Tuomita sadat tuhannet työtä vailla olevat pysyvään työttömyyteen. Leipoa uusia työttömiä roppakaupalla lisää.

Porvaripuolueet julistavat olevansa huolissaan työllisyydestä. Kapitalisteja ei kuitenkaan kiinnosta pennin vertaa, ketkä työt tekevät. Kunhan ne tulevat tehdyksi ja mahdollisimman halvalla. EU:n yli 500 miljoonan ihmisen vapaat työmarkkinat eivät enää riitä, tekijöitä halutaan nyt myös EU:n ulkopuolelta. Kun kaikilla maailman ihmisillä on tasavertaiset oikeudet saada Suomesta töitä, työvoiman ylitarjonnasta tulee huikea. Ylitarjonta pudottaa hinnat, se on markkinatalouden keskeisin luonnonlaki.

Tähän tavoitteeseen sopii kuin nenä päähän yleissitovien työehtosopimusten ”uudistaminen” ja ”paikallisen sopimisen” lisääminen. Siis vähimmäispalkkasuojan romuttaminen. Käynnistyvät todelliset vaihtoviikot niin kuin autoliikkeessä. Suomessa ja EU-maissa asuvat pihalle, kauempaa köyhemmistä maista tulevat tilalle.

Kun minä aloitin työnteon, kaikki siivoojat olivat suomalaisia. Nyt heitä tuodaan jopa Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta. Siivoustyöstä maksettavilla palkoilla ei ainakaan pääkaupunkiseudulla voi elää. Sama kehitys on mahdollinen muillakin aloilla. Rakennusala on kaikkein pahimmassa vaaravyöhykkeessä, tulilinjalla ensimmäisenä.

Ennen vaaleja työtä tekevillä on ystäviä. Kansanedustajat, jotka Juha Sipilän (kesk) hallituksessa yhtenä miehenä ja naisena hyväksyivät työntekijöiden etuja leikkaavat pakkolait, ottavat etäisyyttä aiempiin päätöksiinsä. Eduskunnan äänestyspöytäkirjoista voi kuitenkin lukea, mitä kukin on tehnyt, puhutaanko nyt totta. Äänestyspäivän jälkeen monen lupaukset ovat yhtä arvokkaita kuin vanhat vaalimainokset. Takki kääntyy jälleen oman edun mukaan.

Itse olen pitänyt möykkää työlupien saatavuusharkinnan säilyttämisen puolesta enemmän kuin koko muu Suomi yhteensä. Vuosien ajan ja varmaan monen mielestä jo kyllästymiseen saakka. En ole koskaan sopinut yhtään heikennystä työehtosopimuksiin enkä valehdellut Rakennusliiton jäsenille. Tämänkin asian voivat halukkaat tarkastaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat